Dit lijkt goed nieuws! Vraag offerte aan !

Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen weer beginnen met het plannen van hun evenementen na 1 juli, zegt het demissionaire kabinet. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd moeten worden, dan krijgen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid. “Het is een positief signaal dat de branche vanaf 1 juli in ieder geval weer kan beginnen met het organiseren van evenementen in hun oorspronkelijke vorm”, zegt Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers.

De organisaties krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Voor de regeling is 385 miljoen euro gereserveerd. De regeling geldt voor evenementen tot 31 december. Evenementen die vorig of dit jaar al in gang waren gezet, vallen onder deze regeling als zij verplaatst worden naar een datum na 1 juli.

Het kabinet verwacht dat er vanaf die datum meer mogelijk is, al blijft het onzeker. Naar verwachting is in juli iedereen vanaf 18 jaar ingeënt of heeft een eerste prik gehad. Ook de positieve ervaringen met de zogenoemde fieldlabs, zoals een dancefeest in Ziggo Dome, zijn voor het kabinet aanleiding met deze regeling te komen.

Vio line array speakerkoning

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Whatsapp ons , binnen 4 uur reactie
Scan de code
We helpen u graag !